Az alábbiakban a Fradi és a Vasas között kialakult bohózat nyilvános részleteit elevenítem fel, csak és kizárólag a megjelent üzengetések formályában. Véleményem a "bohózatról" az idézetek után olvasható.

1. Felvonás: Fradi levél az MKOSZ-nek és a Vasas-Csata-nak

 

Tisztelt MKOSZ Versenyiroda, tisztelt Vasas-Csata!

Az FTC szakosztályának szakmai-, ügy-, és szakosztályvezetése együttesen kialakított

álláspontja alapján a következkrl tájékoztat: az FTC - Vasas Csata II. NB1/b-amatr

mérkzést csak az eredeti idpontban áll módunkban lejátszani.

Ezt döntést az alábbiakban felsorolt néhány elzménnyel indokoljuk:

1, Az alapszakaszt az MKOSZ tájékoztatása szerint 2010 március 15-én minden csapat

számára lezárul. Az FTC csapata március 20-án rájátszás meccset kíván játszani.

2, Az MKOSZ-ben január 26-i amatr bajnokság egyeztetjén elhangzottak alapján -

miszerint "év közben ne változtassunk a versenykiírásban foglaltakon, okulva az elz kétes

ügyleteibl" - is úgy véljük nem lenne következetes az alapszakasz záró idpontján túli

mérkzés lejátszás.

3, Elismerjük, hogy hosszasan - 1 hónapja - folytatunk telefonos megbeszéléseket a mérkzés

idpontjának változtatásáról, azonban az FTC szakosztálya tett több olyan javaslatot is, amit a

Vasas-Csata nem tudott elfogadni. Az FTC-nek csak a 2010-es évben eddig 4 hétvégéjén

sem volt NB1/b amatr mérkzése. Ajánlottuk a február 27-28-i hétvégét, amikor bármikor

lehetett volna játszani, de ez nem volt megfelel (pedig nem volt NB1-es mérkzése a

Vasanak). A most hétvégi debreceni mérkzéscserébe is beleegyeztünk, miszerint cseréljük

fel a DEAC - FTC, FTC-Vasas-Csata meccset. A március 14-i késbbi kezdést is (18 óra)

javasoltuk.

4, Az FTC hétközi napon nem kíván hazai mérkzést játszani, és a hétvégi lebonyolítások

idpontjai is igen korlátozottak a Népligeti Sporttelepen mköd más szakosztályok versenyei

miatt.

5, A Vasas által küldött február 26-i és március 3-i email alapján miszerint Diákolimpia

dönt, valamint mi is kértünk egy budapesti kadett rájátszás meccs módosítást, indokként nem

említhet azonos szinten egy Nb1/b-s bajnoksággal. Az FTC-nek az NB1/b-s bajnokság

priorítást élvez, de elfogadjuk, ha a Vasasnak fontosabb az Országos Junior és Diákolimpia

bajnokság.

Kérjük tisztelettel a tájékoztatásunk elfogadását.

Üdvözlettel:

Eperjessy Márton

FTC ni kosárlabda

szakosztályvezet

 

2. Felvonás: Vasas reakció a levélre

Akkor vasárnap Népliget...

 

Miután hat (!) játékosunk is érdekelt a Diákolimpia korosztályos döntőjében, kértük a népligeti csapattól a mérkőzés elhalasztását, bármilyen másidőpontra. Hosszas huzavona után terjedelmes levelet kaptunk Eperjessy Márton úrtól, melyben ecseteli, hogy sem az általuk felajánlott február 27-28-i (OJB elődöntőn voltunk Cegléden és Szegeden játszottunk NBI/A mérkőzést) sem a mérkőzés két órával későbbre tolását (??) nem fogadtuk el.

Megtudtuk, hogy az sem indok, hogy mi az FTC korábbi hasonló kérését (tekintettel a fent említett OJB elődöntőre) villámgyorsan teljesítettük.

A szakosztály vezető úrnak ebben is igaza van, tényleg nem indok,  inkább példa...

S bár szombaton Eperjessy úr még azt közölte velünk, hogy a mérkőzés időpontja március 20. 16:30 lesz, ez hétfőre megváltozott...

Tehát vasárnap lesz a mérkőzés 16:00-kor a Népligetben.

Kérni fogjuk a Szövetséget, hogy mivel előre láthatólag nem lesz meg a kötelezően előírt 10 játékosunk, ezért ne rója ki ránk a Versenykiírásban előírt szankciókat.

 

3. Felvonás: Fradi reakció

 

Álljon meg a menet!

2010.03.10.

Sokáig gondolkodtunk, hogy elmenjünk-e szó nélkül Fritz Csaba (Vasas-Csata ügyvezető) újabb kirohanása mellett, nem fogunk!

 

Nyílt Levél

 

Tisztelt Ügyvezető Úr!

  Végső felháborodásunknak adunk hangot akkor, mikor levelünket eljuttatjuk Önnek és a fradikosar.hu olvasóinak. A kívülálló szemlélők kedvéért elmondjuk, hogy a „jó viszony” nem újkeletű, gyakorlatilag a női csapat májusi újraindulásától datálható, amikor is szakosztályunkat több alaptalan támadás érte utánpótlás játékosaink átigazolásával kapcsolatban. Ön, ugye emlékszik rá tisztel ügyvezető úr, már akkor kifejezte nemtetszését a leendő „konkurenciával” –ti. a Fradival- kapcsolatban. Ezt akkor még „sportbaráti” ugratásnak vettük, azonban az elmúlt hónapok történései jóval túlmutatnak ezen a szinten!

 

Ügyvezető úrnál akkor szakadhatott el a fonal, amikor az Önök otthonában NB 1-es csapatunk győzelemre állt 49 másodperccel a mérkőzés befejezte előtt. Emlékezzünk vissza közösen mi is történt pontosan akkor… Az Önök csapata 10 pontos hátrányban egy időkérést követően nem volt hajlandó befejezni a mérkőzést, hogy még pontosabbak legyünk az utolsó időkérésüket követően egyszerűen elfelejtettek visszajönni a pályára. Ezt a sportszerűnek aligha nevezhető lépést természetesen „honorálta” a Szövetség. (Tesszük hozzá csendben, hogy a békesség kedvéért a mai napig nem forszíroztuk a fegyelmi vizsgálatot Deák Éva vezetőedző ellen, sportszerűtlen cselekedete miatt.) Nyilatkozataikból számunkra azóta is úgy tűnik, hogy mi sértettük meg Önöket azzal, hogy nem nyerhettek ellenünk.

 

Ügyvezető úr ezt követően az MKOSZ hivatalos NB I/B csoportos értekezletén a jó ízlés határain túlmenve már-már a szándékos károkozás határát súroló módon kijelentette, hogy a Ferencvárost nem látná szívesen a következő bajnokságban a legjobbak között. Az Ön olvasatában hiába a versenykiírás, hiába a szabályzat, ha Ön, Fritz Csaba azt mondja, akkor nem lesz Fradi az „A” csoportban. Őszintén reméljük, hogy ezt a kijelentését azóta átgondolta és visszatér a sportszerű viselkedés talajára.

 

Tisztelt Ügyvezető Úr!

 

Tisztelettel kérjük, hogy a március 9-én az Önök hivatalos honlapján (www.vasas-csata.hu) megjelent „Akkor vasárnap Népliget…” című cikkben, ha már sportszerűen nem, akkor legalább korrekt úriember módjára ne állítson valótlanságokat a cikkben említett mérkőzés elhalasztásával kapcsolatban. Ezzel ugyanis megtéveszti a honlapot olvasó kosárlabda rajongókat, sportbarátokat, szülőket és a két klub közötti egészséges rivalizálást egy egészen más szintre süllyeszti le.

 

Tisztelt Ügyvezető Úr!

 

Véleményünk szerint a jövőben inkább az együttműködésnek, sem mint a széthúzásnak van helye a budapesti kosárlabda életben, a sportolni vágyó gyerekek, az ő szüleik, felnőtt sportolóink és a szurkolók közös érdekében!

 

Bízva klubjaink további jó kapcsolatában!

 

Sportbaráti üdvözlettel:

 

 

FTC Női Kosárlabda Szakosztály

 

A fenti idézetek forrásai a http://vasas-csata.hu, valamint a http://fradikosar.hu weblapok.

Vélemény: Kivételesen rövid leszek. Ez az egész komédia teljesen nevetséges. Elősszöris azért mert az egész NB I.B csoportos bajnokság nevetséges az időnként három hét szünettel, majd egy hét alatt három-négy meccs egy csapatnak programjával.

Továbbá rendezetlen a játékengedélyek, utánpótlás csapatok versenyzésének kérdése, hol kadetokkal, néha talán serdülőkkel is, valamint hazai és idegenbeli meccseken teljesen más keretekkel kiálló csapatokkal totálisan irreális bajnokság keletkezik.

A Diákolimpia Döntőjének időpontjában pedig nyilvánvalóan nem kéne engedni, hogy az ott érintett csapatok számára program lehessen, vagyis forduló mentes hétvégének kéne lennie.

A Fradi leveleinek hangneme és stílusa pedig sajnos csak igazolja korábbi véleményemet, mely szerint a Fradi jelenlegi vezetése úgy gondolja, hogy mindenkinek körülöttük kéne ugrálnia, és egy cseppnyi alázat sincs bennük. Lehet megint azzal replikázni, hogy látogassam meg az edzésüket stb... nem fogom megtenni, nem érdekel, nem a kosárlabda szakmai munkályukat kritizálom (nem értek hozzá), hanem a kommunikációjukat, megnyilvánulásukat.

A Fradi utolsó levelét, amit honlapjukon jelentettek meg, több szempontból sem értem. Főleg a stílust. Mi olyan szörnyűt tett Mr. Fritz Csaba??? A vasas-csata.hu-n megjelent írásban mindössze a levél stílusát kifogásolja - amivel szerintem egyet is lehet érteni, hiszen elég érdekes a hangvétele -. Ezen kívül semmilyen bántó megjegyzést nem tett.

A nyílt levélben tett korábbi eseményekre tett utalásokat sajnos véleményezni nem tudom, mint, hogy liga és egyéb értekezleteken természetesen nem voltam jelen és nem leszek, mivel nincs ilyen jellegű érdekeltségem.

Jó lenne ennek az egész komédiának véget vetni... többek között a jövő évben egy normális versenynaptár és versenykiírás elkészítésével a szövetség is elejét vehetné a hasnoló eseményeknek... Továbbá a csapatok egy kicsit alázatosabbak is lehetnének a sportág iránt, és most nem a játékosok-edzék munkájára gondolok, nekik ehhez semmi közül. De a sportvezetők ilyen fajta megnyilvánulásai sem a sportágnak, sem a saját csapataiknak nem tesznek jót.

Reméljük a hétvégi meccs békében zajlik majd a csapatok között, nem lesz levonulás, sértődés és semmi egyéb kellemetlen kísérő. Ezzel reméljük le is záródik a "bohózat" és a továbbiakban tényleg a játéké a főszerep.

Zárásként pedig most külön is szeretném jelezni, hogy természetesen szívesen várom akár az érintettek kommentjeit is, vélemény nyilvánításait is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kosarlabda-szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr661832067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kosarfan 2010.03.13. 09:11:58

Kedves Kosárlabda!

Úgy érzem teljesen rossz "vonalon" vagy a Fradival kapcsolatban. A csapat kommunikációjának megértéséhez némi támpontot adhat a héten lejátszott TFSE-OSC mérkőzés, ahol a TFSE (BEAC) majd komplett "A"-s csapata megjelent és játszott -teszem hozzá a versenykiírás alapján jogosulatlanul-. Miért és, hogyan tehetik ezt meg? A zuhanyhíradó szerint SZ. János úr a BEAC erős emberének szakosztálya romjain nem az újjáépítés, hanem a Fradi letörése a célja. Ugyanis, előzetesen azzal számoltak, ha megverik az OSC-t biztos negyedikek, így az FTC ellen mérkőzhetnek az első körben és ott hasonló "taktikával" azaz az A-s játékosok jogosulatlan szerepeltetésével reményei szerint kiüthetnék a feljutásra pályázó IX. kerületieket. Egyelőre úgy tudom hiba csúszhat a számításába, ugyanis az OSC megóvta a mérkőzést, a fent említett jogosulatlan szereplés miatt. Teszem hozzá érdekes kérdés, hogy a Szövetség, hogyan ad ki játékengedélyt, illetve a BEAC miért kér játékengedélyt olyan játékosoknak, akikről mindkét fél tudja, hogy szabályosan nem léphetne pályára. Összegzésül kedves blogíró szerintem a fradis lányok-fiúk úgy érzik, hogy koncentrálnának ők a játékra, csak olyan környezetben, ahol mindenki ki akarja rúgni a lábad, nem könnyű...

pacalelvtars 2010.04.20. 20:15:47

Az általad elismert információk hiányában nem érdemes ilyen kijelentéseket tenned, miszerint a Fradiban nincs alázat többekközött. Ha már ilyen átfogóan foglalkozol a témával, amiért dícséret jár, érdemes utánajárni a dolgoknak... Arról nem is beszélve, hogy milyen suttogó kampány indult a Fradi ellen, miszerint mindent megfognak tenni az ellen, hogy jogilag ne engedjék feljutni az A csoportba és ennek nyílt fórumokon (lásd ligaértekezletek) is hangot adnak.
Lehet a stílus milyenségén lovagolni, de azért tényleg érdemes lenne megvizsgálni, hogy ez miből fakad.

tollvirág 2010.06.02. 12:10:48

kosarfan kommentje teljesen helyénvaló és az igazságot tükrözi. mindenki szeretné lejáratni a Fradit, pedig semmi okuk nincsen rá.
süti beállítások módosítása