Úgy tűnik ebben az évben nem szabad a németekkel játszanunk, hiszen kézilabdásainkat másolva, kosaras lányaink is kis különbségű idegenbeli vereség után itthon is vereséget szenvedtek, így a németek utazhatnak a lengyelországi Európa Bajnokságra.

A mérkőzés előtt a kapitány azt nyilatkozta, hogy gyorsabbnak kell lennünk és akkor sikerülni fog, hát ezek szerint lassabbak voltunk.

Tudom most sokan utólagos okoskodásnak veszik majd, de már a himnuszok alatt látszot valami... Nézzétek vissza nyugodtan a felvételeket, a németek egységesen, összeölelkezve, mosolyogva (!), elszánt tekintetekkel énekelték végig a saját himnuszukat, míg a magyar csapat jobbra-balra dülöngélve, elöl-hátul kézmorzsolgatva, görcsös arcokkal.

De az első bakit már sokkal korábban sikerült elkövetnünk... és nem a csapatnak, hanem a szervezőknek... megdöbbentem amikor megláttam, hogy fele (!!!!) akkora német zászló került ki, mint a magyar. Alapvető etikai kérdés csupán, de egyforma méretű nemzeti zászlókat szokás az etikett szerint is kihelyezni. Ezt a tényt erősen ajánlom a kosárlabda szövetség EB-re pályázó illetékeseinek, illetve a nyári miskolci U18-as leány EB szervezőinek figyelmébe!

Buttás tanárúr, szakértőként elmondta a meccs alatt, hogy a németek semmiben nem emelkednek ki,talán lelkesedésben. Kedves Tanár úr! Szerintem a lelkesedés ezen a szinten már alap... aki nem érez magában kellő lelkesedést, kellő motívációt az EB kapujában, az azonnal adja le a szerelését és keressen magának más elfoglaltságot. De ha így is van, hogy csak lelkesedésben múltak felül minket... hát akkor ez az, amiben fejlődnünk kell, mert ezek szerint a lelkesedés elég ahhoz, hogy EB-re jusson a csapat.

A mérkőzés utáni kapitányi nyilatkozatot akár látatlanul is elmondtam volna.... "új csapatot építünk, jobbak vagyunk, mint tavaly, jövőre még jobbak leszünk, tanulunk a hibáinkból...".  (http://www.eurobasketwomen2011.com/en/cid_WBSC7iyMIj6oPAj9rsmh61.gameID_8003-1-B-2.compID_pnlxO1HYJhUh,MTfrmUO03.season_2011.roundID_8003.teamID_.html)

A szünetben egyébként megszólalt elnök úr is. Szalay nyilatkozata kicsit nehezen értelmezhető volt, legalábbis, amit a 2015-ös EB-ről mondott..., hogy reméli hogy akkor sem csak rendező jogán hanem selejtezőből továbbjutva kerülünk ki.... Elnök Úr!! Ha rendezünk, akkor nem selejtezünk! (legalábbis szerintem nem, nem olvastam ugyan a kiírást, de mivel a rendező alanyi jogon ott van az EB-n, így miért is selejteznénk?) Nagyon politizálni nem szeretnék, de azért az a fajta öntudatosság, dac kijött a nyilatkozatból, ami a kormány kommunikációját is jellemzei: ...pályázunk, a kormány is mellettünk, így meg fogjuk nyerni a rendezést....  hát kedves elnök úr! itthon lehet, hogy nyomást lehet gyakorolni ilyen módon, de jelzem, nem hazai bizottság fog a pályázatról dönteni, nem fognak hanyat esni az Orbán kormány támogatásától. Természetesen fontos, hogy a kormány is a rendezés mellett legyen, mert állami támogatás nélkül szinte biztos, hogy nem tudnánk megrendezni, de azért ennél többre lesz szükség. Kívánom, hogy valóban tartalmas és végül, de nem utolsó sorban siekres pályázatot tudhassunk magunkénak.

A németeknek nagyon sok sikert kívánok az Európa Bajnoksághoz, és kívánom nekik hogy valóban ne csak "túristák" legyenek.

A magyar csapatnak pedig gratulálok, hiszen egy ilyen pótselejtező iszonyatos iramot, tempót diktál... rengeteg mérkőzéssel, utazással stb... Most jobbak voltak a németek. Mi pedig bízzunk benne, hogy Székely kapitány szavai valóra vállnak és jövőre még jobbak leszünk így a következő EB-re kijuthatunk, majd 2015-ben hazai EB-n szurkolhatunk a lányoknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kosarlabda-szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr982988555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Világszám 2011.06.23. 07:33:33

Semmi köze nem volt ennek ahhhoz, hogy a németek voltak az ellenfelek. Ahogy nézem a meccseket bárkitől kikapott volna ez a magyar csapat. Még a gyengének tűnő Izraeltől és Horvátországtól is. Kár! A lányokon könnyű volna élcelődni, de nem érdemes. Élsportolók, akik ebből élnek. lelkesek voltak (ez persze minimum) és tényleg sajnálták a dolgot. Kinek lehet a felelőssége, hogy egy egyszerű zónát nem tudnak átjátszani? Ki, hogy a centerek nem tudnak megverekedni a palánk alatt, eredményesen? Nem az a kérdés, hogy a 39. percben tudnak-e még futni, hanem, hogy frissen, savasodás mentes kézzel tudjanak játszani. Ez pedig gyorsasági állóképesség, izomerő, koncentráció. AZ kevés, ha az adottság alapján valaki gyors és jó keze van. Erősnek kell érezze magát, egy sportoló tudja, hogy jobb vagyok-e az ellenfélnél, érzi a 3. percben a pályán. Ezt az erőt pedig az edzéseken lehet megszerezni. Hagyományos és modern erősítési gyakorlatokkal. Sokat futva, izzadva, szenvedve. Ha ez megvan, akkor jön a tehetség, a különlegesség tudása. Litvániában 2,4 millió emberből találnak jó kosarasokat, felkészítik őket és az Eb 12 legjobb csapata között vannak. No comment.
süti beállítások módosítása