Egy biztos, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségét NEM. Állításom alátámasztására elég most (2010. január 29. 15:30) ellátogatni az MKOSZ hivatalos internetes oldalára (www.hunbasket.hu). Összeségében véleményem szerint szépen megújult az oldal, és kicsit rendezettebbek lettek az információk. Van külön MKOSZ, Női Tagozat, sőőőőt még a Férfi Tagozat egyenesen teljesen önálló felületet kapott, ami szintén informatív és könnyen kezelhető, még látványos is. Bár kissé sajnálkozom a női vonal háttérbe szorítása miatt, de nyilván anyagiak az okok, és a Női Tagozat nem kívánt plusz pénzt áldozni, amit meg is lehet érteni.

De az, hogy a válogatottakra vonatkozó utalást csak elvétve az általános hírek között találni, azt gondolom több mint kifogásolható. Miután az elnökség döntése értelmében újra a Ligák kezében a bajnokságok szervezése (persze tudom most Tagozatok és jogilag rendezettek), gyakorlatilag a régi rendszer, a régi funkcionáriusokkal került helyreállításra csak jogilag rendezetten, magának az MKOSZ-nek más dolga nem maradt, mint az Utánpótlás Országos Bajnokságok (az Amatőr Tagozat létezéséről nincs információm), a Magyar- és a Hepp Kupák szervezése, valamint a válogatottak üzemeltetése.

Ezek után érthetetlen, hogy a fent említettek közül a Válogatottak valamiért ismét sanyarú sorsra jutottak és nem kaptak még csak egy menü pontot sem az ismételten átalakított weboldalon. Pedig nem csak a felnőtt, hanem az utánpótlás válogatottak is megérdemelnének ennyi figyelmet, hogy legalább egy külön menü pontot szentelnek nekik, ahonnan elérhető a játékosok/gyerekek névsora, az edzők és a válogatottak körül tevékenykedők nevei.

Lehet panaszkodni - bár a kosarasok mégcsak nem is panaszkodnak, csak magukban szomorkodnak -, hogy nem tudnak támogatót találni és nincs pénz, de ha semmilyen megjelenése nincs az említett csapatoknak, úgy nehéz is támogatót találni. Ha már a média kapcsolatokra nem igazán figyel a szövetség, legalább a saját berkein belül, azokat a lépéseket, amiknek nincs plusz költsége, legalább azokat megtehetné. Nevezetesen egy válogatottak menü pont alatt elérhetővé tenni az összes felnőtt és korosztályos válogatott adatait, információkat a versenyeztétsükről, felkészülésről, legalább egy "agenda" szerűen felsorolva a programokat. Csak hogy látszólag a külső laikusnak az látszódjon, hogy a szövetség törődik a Nemzeti színek képviseletével.

Azt gonolom, hogy a minimális odafigyelést, egy kis tiszteletet megérdemelnek azok a gyerekek és edőzik, segítőik, akik a Magyar színekér felálldozzák szabadidejüket, de ugyanez természetesen igaz a felnőtt válogatottakra is, azok a játékosok, akik a nyaralás öröme helyett inkább keményen edzenek, majd küzdenek a Nemzeti színek képviseletében, talán pár sort megérdemelnek a Nemzeti Szövetség hivatalos internetes oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://kosarlabda-szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr851712757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cody93 2010.02.10. 11:15:16

Teljesen egyetértek a Kenguru Kupáról írt véleménnyel. Eddig nagyon jól működött, valóban mindenki szerette.Jó lenne, ha legalább az internetes tájékoztatás helyreállna nagyon gyorsan. A többit majd meglátjuk.
süti beállítások módosítása