A mai napon Vasas - Pécs összecsapást redeztek a női bajnokságban. A Vasas honlapján a Sopron elleni meccs után a "bíztató kezdet" címet olvashattuk... Hát ha a Vasas elöljárói ezt komolyan gondolták, akkor most írhatnák, hogy "felébredtünk és bilibe lóg a kezünk".

A mai magyar kosárlabda egyik legnagyobb hiányossága véleményem szerint az önértékelési zavar, az önkritika teljes hiánya. Az, hogy a Sopronnal szoross (?) meccset tudott játszani a Vasas, az nem azért volt, mert a Vasas olyan jó volt, hanem azért, mert a Sopron is ennyire szar.

A vasárnapi meccsen azonban bebizonyosodott, hogy a Vasas még gyengébb teljesítményre képes. Hiszen ha nem is láttuk volna a mérkőzést, akkor is elég lenne a statisztikára rátekinteni, félidőben 15-20%-os dobóteljesítmény a kétpontos dobásokból, meccs végére ugyan feltornázták 28-ra, de ez még mindig azt jelenti, hogy még csak minden harmadik dobást is csak elvétve sikerült siekresen teljesíteni.

Pedig ezúttal az ellenfél csapata sem volt sztárokkal tűzdelt. Török Szilvi, aki már harmincas éveit tapossa, Laczi Edit az örök tehetség mellet szerencésre Pécsett is elég sok fiatal kap lehetséget. Természetesen a három légiós  is hozzá tette a magáét, de a játszott idő tekintetében négyen is megelőzik a külföldieket. Reméljük a folytatásban is nagy szerepet kapnak a magyar fiatalok. Ez az egyetlen ami a MAGYAR kosárlabdának jót tehet.

Tegyük azért hozzá, hogy ilyedten figyelem ami a Pécsnél zajlik, most hogy igazolhatnak, remélem Dalma nem esik kísértésbe és kezdenek igazolni ész nélkül külföldieket (se magyarokat). Ez a kis csapat egy igazán szerethető, küzdő Csapattá válhat.

A Vasas pedig simán elérheti céljait az idei bajnokságban, hiszen a nyolc közé bejutni nem olyan nagy kunszt ebben a színvonaltalan mezőnyben. Sőt, aki előbb felnyitja a szemét, és észreveszi, hogy nem ők akkora császárok, hanem az egész mezőny szar, és elkezd ennek megfelelően dolgozni, az még a nyolcon belül is könnyen előrébb léphet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kosarlabda-szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr673272659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása