Ebben a bejegyzésben nem szeretnék kitérni a szövetségikapitány váltás mikéntjére, most csak a közelmúltban történtekkel szeretnék foglalkozni röviden.

Mint azt az elmúlt napokban megtudhattuk, Székely Norbert potenciális szövetségikapitánynak még nincs szerződése. Nem sikerült még megegyezni, ez talán önmagában nem is lenne nagy hír, vagy probléma, bár az elmúlt hónapok alatt, amióta felmerült a neve, talán sikerülhetett volna pontot rakni az ügy végére, hogy vállalja-e vagy sem, a szövetség tudja-e biztosítani a feltételeket vagy sem...

De ami ennél is fontosabb, megtörtént az EB selejtező sorsolása, ami serint a hölgyek Finnország, Bulgária, Törökország és Montenegró válogattjaival kell majd megküzdenie a továbbjutást jelentő első 2 helyért, a férfiak pedig Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Ukrajna és Nagy-Britannia között versengenek a győzelmekért.

Ki más lehetett volna illetékesebb a hölgyek esetében a sorsolásról nyilatkozni, véleményt formálni, esetleg esélyt latolgatni, mint a leendő, vagy potenciális szövetségi kapitány, Székely Norbert. Ha jól vagyok informálva, a sportújságírók szerették is volna megkérdezni, de ő nem nyilatkozik, amíg nincs szerződése. Mi köze van ennek a szerződéshez?? Akármelyik magyar edzőt, de még akár az utca emberét is megkérdezhették volna - ahogyan az labdarúgás esetén többször meg is történik -, hogy mit gondol a sorsolásról, az ellenfelekről. Senki nem kérte, hogy ígérjen továbbjutást, vagy hogy különösebb szakmai elemzésekbe, vagy ígérgetésekbe essen.

Azt gondolom, hogy ezen a szinten az edzőnek nem csak a szorosan kosárlabda szakmában kell jónak lennie, de a sajtót és a közvéleményt is tudni kell kezelni. Egy ilyen szituációban, amikor jelen pillanatban az egyetlen esélyes a szövetségikapitányi posztra ő, de egyébként is, kutya kötelessége nyilatkozni és véleményt formálnia, ha csak pár szóban is de valamit válaszolnia kell.

Épp decemberben írtam arról, hogy milyen szegényes a sportág kommunikációja... igen... kérem szépen ez is a kommunikáció része... és, ha most ő nem nyilatkozik, legközelebb ne csodálkozzon, ha az újságírók majd csak legyintenek: "kosárlabda? áh... úgysem mondanak semmit, minek is kérdezzük őket". Ha azt szeretnénk, hogy többet foglalkozzanak sportágunkkal a sajtóban, és ne csak a balhékról, botrányokról cikkeznek, hanem a "hétköznapi" eseményekről, vagy esetleges pozitívumokról is több szó essen, akkor igenis nem teheti meg a potenciális szövetségi kapitány, hogy az EB selejtező sorsolásról nem nyilatkozik. Ezek után aztán ne csodálkozzunk, hogy az egyetlen sport napilapban is inkáb írnak olyan eseményekről (labdarúgás, kézilabda, póker, tenisz...), ahol szívesen nyilatkoznak, és válaszolnak... A többi országos nyomtatott sajtóban pedig már most is, mintha nem is létezne a kosárlabda..., hát így nem is fog...

A bejegyzés trackback címe:

https://kosarlabda-szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr421698835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása