Az idei szezinban harmadszor volt "balhés" a Fradi másodosztályú női kosárlabda mérkőzése. Az első Debrecen elleni mecstől eltérően most tényleg balhé volt. Mielőtt megszólnának, rögtön közlöm azt is, hogy az eddigi információk alapján NEM a Ferencvárosi drukkerek balhéztak. 

Ahogyan a fradikosar.hu-n közzétették, a Nyíregyháza elleni mérkőzés rendezői hiányosságok miatt a második félidő 5. percében félbeszakadt.

A mérkőzés kapcsán több kérdés is felvetődik:

  1. a fradikosar.hu beszámolója alapján a teremben elég hideg lehetett, ha még a Városmajori teremnél is hidegebb volt.... egyszerűen botrányos hogy milyen állapotban vannak a létesítmények, és milyen körülmények között kell mérkőzéseket játszani, nem csak a másodosztályban de az utánpótlás mérkőzések többségében is...
  2. vajon miért mindig a Ferencváros mérkőzései lesznek problémásak? (ez már a harmadik mérkőzésük ami problémás)
  3. vajon miért tekint a Fradi mindenkit ellenségnek? a fradikosar.hu-n rengeteg olyan beszámoló jelenik meg, ahol valakit kritizálnak, vagy rossz színben tűntetnek fel (pl: Csata meccses hétvégén). Nem lenne szerencsésebb inkább egy kicsit barátságosan közelíteni az ellenfelekhez meg a sportágban tevékenykedő többi érintetthez? Hiszen itt maximum ellenfelek vannak, nem ellenségek (legalábbis remélem). És nehogy bárki félre értse, örülök hogy van Fradi és szorítok nekik, hogy sikeresek legyenek, de a kommunikácójukon mindenképpen van mit javítani még. Jobban kéne éreztetni a játék, a sportág iránti alázatot, és kicsit csökkenteni az öntömjénezést.
  4. a vidéki csapatok védelmében pedig az a probléma merül fel, hogy vajon egy Nyíregyháza-FTC mérkőzésre miért kell Pestről két játékvezetőt küldeni? (a mérkőzést információim szerint a Gaál, Dernei páros vezette)

Miután elkezdtem írni a bejegyzést, utána bukkantam rá a szon.hu cikkére. Amit elolvasva, nem kis döbbenet ért. Hiszen a fradikosar.hu besázmolója alapján valami katasztrófális trágár szavaló kórusra vagy még rosszabbra gondolna az ember okként amiért félbeszakították a meccset, de nem.... kapaszkodjon meg mindenki.... A Gaál, Dernei páros azon sértődött meg, hogy Gaált-t "Kojak"-nek, Derneit meg "Törpének" nevezték el a helyi szimpatizánsok... 

Namár aki ismeri a filmek, rajzfilmek világát... Kojak soha nem volt negatív figura, bár Gaál nyilván a haj(nem)viselete alapján kaphatta a címet. A Törpék pedig a Hupikéktörpikékben is és a Hófehérkében is pozitív szereplők.... bár gyaníthatjuk, hogy Dernei is inkább valami más tulajdonság miatt kaphatta a jelzőt, mondjuk a mélysége alapján.

De én azt mondom (ide jön a 18-as karika), hogy aki kurvának áll az ne csodálkozzon, ha ..., lefordítva, aki játékvezetőnek megy, annak nem csak a szabályokat, meg a számla kitöltést kell (kéne) ismernie, hanem el kell bizony tudni viselni, hogy nem mindenki fogja szeretni, akár jól fúj, akár nem, hovatovább a játékvezetői tanfolyamokon igen komoly konfliktus kezelési legalább elméleti képzésnek is kéne lennie..... De ez ugye már nem fér bele a képzés röpke fél évébe, ami alatt a rigó palánták "okosabbak" lesznek, mint a többet évet tanuló, és több éve, év tizede praktizáló edzők.

De egy kicsit elkanyarodtam a témától..., szóval vissza Nyíregyháza - FTC, részemről ha Nyíregyházi sportvezető lennék, hamarabb reklamáltam volna a küldés miatt..., már csak a játékvezetők útiköltségének mértéke miatt is... 

 

Hamarosan jelentkezem a következő témával, ami a női felnőtt kapitány kérdéssel fog foglalkozni... addig is kommenteljetek, mondjátok el a véleményeteket és HAJRÁ KOSÁRLABDA, I LOVE THIS GAME!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://kosarlabda-szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr721680842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drtodi 2010.01.26. 09:12:20

De azért lehet egy kérdésem:
Abba belegondoltál, hogy miért nem megy senki mostanság szívesen Nyíregyházára meccsre??? Miért van, hogy a debreceni, a miskolci játékvezetők elkerülik a Nyíregyháza csapatát???

kosarlabdaszerintem · http://kosarlabda-szerintem.blog.hu 2010.01.27. 17:45:03

Szerintem ez nem annak a kérdése, hogy ki mit csinál szívesen... pl én sem szívesen megyek vizsgázni... ki nem állhatom, de ez együtt jár azzal hogy beiratkoztam egy oktatási intézménybe.
A játékvezetőknek meg néha olyan meccset is le kell vezetniük, amihez nincs olyan nagy kedve..., nehogy már a farok csóválja a kutyát... ők ezért pénzt kapnak, nem is olyan keveset...
Ha meg olyan kirívó események történnek, akkor megvannak a szabályok által biztosított szankciók, melyeket alkalmazni lehet egy-egy csapat, helyszín esetében. Ha pedig ezek a szankciók nem kivethetőek, akkor mégsem hiszem, hogy olyan kirívó dolgok történnének...

drtodi 2010.01.28. 09:39:52

Akkor asszem nem egyről beszélünk... A játékvezetők alapból fel vannak ezekre készülve. De Te kérdezted, hogy a cikkedben, hogy miért jönnek Pestről a sporik. Én csak erre válaszoltam.

kosarlabdaszerintem · http://kosarlabda-szerintem.blog.hu 2010.01.28. 09:47:53

semmi gond :) és örülök, hogy reagáltál, mivel nekem nincs és nem is nagyon lehet honnan infóm arról, hogy a jv-k nem akarnak odamenni, az okokról meg még kevésbé :)
süti beállítások módosítása