A fradikosar.hu tájékoztatása alapján a "Női Liga" úgy határozott, hogy amennyibben a Ferencváros megnyeri a "B csoportot", úgy indulhat az "A" csoportban.

Ehhez szívből gratulálok, és kívánom, hogy sikerüljön nekik a végső győzelem, és a legmagasabb osztályban indulhassanak. Bár a döntés valahol szerintem borítékolható volt, legfeljebb a károgók, rosszakarók terjeszthették az ellenkezőjét.

De természetesen ezen a blogon ez nem számítana igazi hírnek, ha nem szeretnék egy kicsit kukacoskodni. És most szó szerint kukacoskodás következik...

A magyar kosárlabdában hajlamosak vagyunk igen pongyolán fogalmazni, még akkor is, ha hivatalos információkat osztunk meg. Márpedig lehet így ellentmondások, pontatlanságok alakulhatnak ki. Ezért a fradikosar.hu hírét kicsit pontosítanám:

  1. A "Női Liga" semmiről nem dönthetett, hiszen ahogyan annakidején a bíróság kimondta, a Liga nem versenyrendező szerv, azt csak a Szövetség, vagy pedig a szövetség által, a vele szervezetileg alárendelt szerepben lévő Tagozatnak utalva a Tagozat szervezheti.
    Az természetesen már egy hosszab kérdés, jóval hosszabb kifejtést igényelne, hogy a jelenlegi Tagozatok gyakorlatilag a korábbi ligákkal megegyező személyi felépítésben működnek, vagyis a régi, törvénytelen rendszer jogilag tisztázott formában lett visszaállítva, konzerválva a régi rendszer minden hátrányát, a fejlődést teljesn kizárva.
    Amennyiben mégis a "Liga" döntött volna így, akkor annak semmilyen jogi következménye, érdemi hatása nem lehet, ha mégis, akkor az teljesen törvénytelen, hiszen a "Liga" nem jogosult ilyen döntés meghozatalára.
     
  2. A második kérdés, hogy mit is kell megnyernie a Ferencvárosnak, ahhoz, hogy hova is jusson fel... Hiszen, mint arról már korábban írtam, olyan, hogy "B" csoport nem létezik. Ennek a miértje csupán a pénz körül forog, ezt korábbi bejegyzéseimben is többször jeleztem, hogy ez csak a gazdasági élet, a sportágban nem járatos potenciális támogatók megtévesztésére alkalmas. De a tény, az tény, jelenleg "NB I.B" csoport nem létezik, így azt a Ferencváros meg sem nyerheti. A Ferencváros vezetőit ezúton tájékoztatom, hogy egész szezonban az "Női Amatőr Nemzeti Bajnokság"-ban szerepeltek és szerepelnek most is. Így értelemszerűen csak az "Női Amatőr Nemzeti Bajnokság"-ot nyerhetik meg.
    Hogy hova is akarnak feljutni? Ott valóban "A Magyar Köztársaság Kosárlabda Nemzeti Bajnoksága Női I/A felnőtt osztályába" szeretnének feljutni és szerepelni a következő szezonban. De, hogy miért is kell odatenni, hogy I/A, amikor nem is létezik "B" csoport, az már nagy kérdés.

Szeretném jelezni, hogy nem a ferencvárosi vezetők felkészültségét tájékozottságát szeretném ezzel tesztelni, kritizálni, csupán egy apróságra hívnám fel a figyelmet, hogy a pontatlan fogalmazás félreértésekre is okot adhat. (Mint, ahogy a Miniszterelnök jelölés, vagy felkérés, de politikáról ennyit és nem többet).

Kívánom a Ferencvárosnak, hogy sikerüljenek "A" csoportos tervei, de ennél sokkal kiváncsibban várom, hogy milyen szakember gárdával és hogyan, mikora gyűjtik össze a 600 leány kosárlabdázó gyermeket a Ferencvárosból, hiszen egyel több erős utánpótlás bázisra nagyon nagy szüksége van a női kosárlabdának. De az idei szezonban még nyomát sem láthattuk a többször emlegetett utánpótlásnak. A kadett-junior csapatot ne tekintsük Ferencváros nevelésűnek, hiszen a gyerekek nagy többsége a BEAC-Újbuda színeiben nevelkedett, az alapokat ott sajátították el.

Továbbá a sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy az Önkormányzat a sporttámogatás keretének, mintegy 25%-t (10 millió Ft) a Fradi kosarasaira fordítja, de ez az összeg csak és kizárólag az utánpótlásra fordítható. Reméljük, hogy a vezetők tényleg szakítanak a magyar hagyományokkal és nem a költségekkel, számlákkal trükközve próbálják meg majd mégis a felnőtt csapatra fordítani. 10 millió Ft-ból egy igen komoly, jól működő utánpótlás indítható el, reméljük eredménye is lesz.

Ehhez kívánok szívből sok sikert és várom a Fradis csapatok felbukkanását a korosztályos bajnokságokban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kosarlabda-szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr241978399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tollvirág 2010.06.02. 12:17:00

" a BEAC-Újbuda színeiben nevelkedett"
A cikk írója vajon tisztában van azzal, hogy ki volt a nevelő edző?

kosarlabdaszerintem · http://kosarlabda-szerintem.blog.hu 2010.06.02. 12:24:53

Kedves tollvirág!

Tudomásom szerint a többségnek az a Salamon Endre a nevelőedzője, aki most is edzi őket a Fradiban.
De, véleményem szerint normális körülmények között egy edzőnek az egyesület váltása nem kell hogy a teljes játékos anyag vándorlásával járjon.
Továbbá igen nehéz úgy Fradi utánpótlásról beszélni, hogy tudomásom szerint a BEAC-ból áthozott kadett-junior társaságon kívül semmilyen más utánpótlás nevelési tevékenység nem fűzödik a nevükhöz.
És újfent szeretném jelezni, hogy a írásaimnak egyetlen esetben sem a lejáratás, sem a tönkretétel nem célja, csak az általam vélt hiányosságokra való felhívás továbbá, mint a bejegyzésben is többször jeleztem, ténylegesen nagyon nagy szüksége lenne a sportágnak egy erős Ferencvárosra, úgy az első osztályban, mint az útánpótlásban a kenguruktól a juniorokig. És remélem hogy a "600 gyerek" nem csak szlogen marad...
Azt meg az elmúlt évek tapasztalatai alapján engedd meg nekem, hogy kissé szkeptikus maradjak az ilyen nagy, hangzatos bejelentésekkel kapcsolatban. Egyelőre nagyobb a füstje, mint a lángja..., tiszta szívből remélem hogy tényleg sikeres lesz a ferenvárosi kosárlabda élet feltámasztása.

pacalelvtars 2010.09.01. 16:09:23

Reflektálnék egy-két "kukacoskodás"-odra.

Először is a ferencvárosi vezetők nagyon is tisztában voltak a jogi háttérral, ezért is volt olyan erős a kommunikáció ebben az ügyben. Tudták, hogy mit nyernek meg, érdemes elolvasni a két bajnokság versenykiírását, amely teljesen ellentétesen fogalmaz a feljutással kapcsolatban, tehát nem lehet kategórikusan és jogilag kijelenteni, hogy nincs feljutás.

Utánpótlás. Érdemes utánajárni, hogy a BEAC milyen "nevelőegyesület" volt, ahol nem igazán számított, hogy ott vannak a gyerekek, vagy sem. Akkor milyen nevelésről is beszélünk(?) Elhivatott és tettrekész szülők keresték meg a fradit, hogy segítsenek az említett csapatokon, akik ahelyett, hogy elhajtották volna őket, pénzt, termet szereztek az ellehetetlenített csapatoknak. Simán megtehették volna, hogy évekig elmaszatolnak az utánpótlás kérdéssel, mintahogy a Győr tette, aki évek óta nem tudja teljesíteni a minimum UP csapatszámot az A csoportban és kapja az engedményeket sorozatosan. Nem tették, mert fontos számukra, hogy a háznak legyen "alapjai" is, ne csak "teteje".

"Egyelőre nagyobb a füstje, mint a lángja..." A szakosztály elérte, hogy 1+1 év alatt (1év NTE színekben indulva) visszakerüljön az élvonalba, szponzorokat szerzett, nem is keveset, Budapesten, van utánpótlása és pénzt is áldoz rájuk. Sok minden lekerült az asztalra, ezért sértőek ezek a mondatok és az előítélet halmaz.
süti beállítások módosítása