Idén decemberben, a két ünnep között ismét megrendezésre kerül az Olimpiai Reménységek Versenye (ORV), melyen a "visegrádi"-országok (Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország) U16-os csapatai vesznek részt.

Egészen pontosan már azt is tudhatjuk, hogy a lányok versenyét december 27-29 között Pasaréten rendezik. Vagyis akárhogyan is számolok az már nem több mint egy hét..., részletes programmal mégsem találkozhatunk sehol, vagy a keret tagjainak névsorával, a szakmai stábról sincs semmilyen információ. De a legszomorúbb az, hogy erről igazából csak egy pár soros kis hírben olvashatunk még az országos szövetség honlapján is. Igenis jobban kéne kicsit reklámozni, hírdetni, hogy minél többen legyenek ott és szurkoljanak a magyar csapatnak. Semélyszerint én igyekszem majd jelen lenni és szurkolni a magyar csapatnak, természetesen csak akkor, ha a részletes program is publikálásra kerül valahol, valamikor...

Ugyanakkor ne feledkezünk meg a fiú U16-os válogatottról sem, akik elvileg szintén részt vesznek egy hasonló tornán, igaz számukra tavaly volt Magyarországon a verseny, idén valahol máshol, de erről sajnos semmilyen információval nem szolgál a www.hunbasket.hu. Azt gondolom, hogy azok a fiatalok - mind lányok és fiúk -, akik a karácsonyi ünnepeket megszakítják a kosárlabda, és a nemzeti színek képviseletének érdekében - edzőikkel és segítőikkel együtt - sokkal nagyobb figyelmet érdemelnének, mint amit jelenleg kapnak (egyetlen felületes, pár soros cikk a szövetség honlapján).

Ugyanis ezek a fiatalok nem csak a karácsonyukat áldozzák fel, de majdan a nyarukat is, amikor az Európa Bajnokságokon küzdenek azért hogy a magyar csapatok visszakerülhessenek az "A" divízióba. Munkájukhoz sok kitartást, sok szerencsét, és eredményes szereplést kívánok. 

Ígérem, amint eljut hozzám a Pasaréti torna pontos programja, azt egy új bejegyzésben közzé is teszem, természetesen a fiúk programját is közlöm, ha valahonnan sikerül információt szerezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kosarlabda-szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr941610692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása