Hamarosan küldöttgyűlést tart a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége... reméljük, az elmúlt évek pereskedése után sikerül egy nyugodt, minden jogi feltételnek megfelelő összejövetelt tartani. Továbbá sikerül jogi hibák nélkül megválasztani a szövetség elnökét, és a szükséges tisztviselőket.

Sajnos jelenleg olyan helyzet áll fenn, hogy nem lehet a teljes vezérkart újra választani, hiszen az elnökség tagjai közül páraknak még nem járt le a mandátuma, továbbá jogi hiba sem merült fel megválasztásuk körül. Az ideális pedig az lenne, hogy az elnök személyének megválasztása után, egy teljesen újonnan felálló elnökség is megválasztásra kerüljön. A hivatalban lévő elnökségi tagok pedig ha nem csak a pozíciójukat védik, hanem tényleg a magyar kosárlabda érdekeit szem előtt tartva szeretnének cselekedni, akkor lemondhatnak posztjukról és újra megmérettethetnek a küldöttgyűlésen.

Az elnöki posztra - az előzetes várakozásokkal ellentétben - csak egyetlen jelölt lesz,Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere. Szalay Ferenc a kosarinfo.com-nak nyilatkozva elmondta, hogy a zűrzavaron akar úrrá lenni, egységet létrehozni a sportágon belül, a széthúzás megszüntetése. Ezek a szándékok kifejezetten támogatandóak, mit ahogy az is, hogy végre valaki beszél arról, hogy el kell adni a sportágat, nem lehet ölbe tett kézzel várni a támogatók, szponzorok jelentkezését....

Továbbá az is szimpatikus, hogy konkrétan megjelöli, hogy a kézilabda szövetsége működése akár példaértékű is lehet..., elképzelhető hogy nem minden tökéletes - sőt biztos nem - a kézilabdásoknál sem, de mégis sokkal jobban működik, nagyobb az érdeklődés iránta, működőképesebb, mint a kosárlabda.

Következő feladatként megjelölte Szalay úr az utánótlás rendbe tételét, ami szintén üdvözlendő, ugyanis a jelenlegi kaotikus állapotok nem fenn tarthatóak. Az utánpótlás képzést fel kell emelni a megfelelő rangjára, és megteremteni a tömegbázist, a "piramis rendszer" alapjaként.

A ligákkal valóban meg kell egyezni, remélhetőleg olyan módon, hogy a bajnokságok rendezése, és ezáltal a kereskedelmi jogok értékesítése is visszakerüljön teljes joggal a szövetséghez.

Abszurdnak tartom, hogy a résztvevő csapatok írják ki a versenyeket, a rájuk vonatkozó szabályokat. Ebből adódnak azok az ellentmondások, mint amik felmerültek idén is az "A" és "B" csoportos bajnokságok versenykiírásai között.

Továbbá az is abszurd, hogy a csapatok vezetői alkotják azokat a bizottságokat, amik dönthetnek a csapatokkal kapcsolatos szankciókról esetleges szabálysértések esetén.

Szalay Ferenc úr nyilatkozatára visszatérve, kifejezetten szimpatikus nyilatkozat volt, kívánom, hogy kerüljön megválasztásra - minthogy jelenleg más jelölt nincs - és az általa is prioritásos feladatokkal minél hamarabb dülőre juthasson és eredményessen javíthassa a jelenlegi helyzetet.

Továbbá kívánom, hogy ne legyen áldozata későbbi gáncsoskodásoknak, széthúzásoknak, mint amik az elmúlt években a kosárlabda társadalomra jellemzőek voltak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kosarlabda-szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr932009617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása