Természetesen mindig előfordul, hogy valaki(k) elégedetlen(ek) a játékvezetők tevékenykedésével, legyen akár szurkoló, csapatvezető, játékos, edző... Néha ezt az elégedetlenséget még a nyilatkozatban is felvállalják az edzők, ez önmagában még nem lenne hír.

De a mai napon megrendezett 5 férfi és 2 női meccsből három alkalommal voltak az edzők annyira elégedetlenek, hogy ennek még a nyilatkozat során is hangot adtak.

ATOMERŐMŰ–SZOLNOKI OLAJ KK  8582 (18–20, 21–21, 22–20, 24–21)

Paks, 1800 néző. V: Bodnár, Pálla, Farkas G.

Horváth Imre: – Nem játszottunk jól. Ismételten a küzdeni akarásunk eredményezte a győzelmet. Már nem először, s ez nagyon jó a jövőre nézve. A kipontozódások után újra bebizonyosodott, hogy aki a padról beáll, mindenki hozzá tud tenni a csapatjátékunkhoz. Semmiféle elégtételt nem érzek, a bajnokság szempontjából arattunk nagyon fontos győzelmet, számomra mindegy ki az ellenfél.
Pór Péter: – Amikor nem kellett volna, akkor belementünk egy adok-kapok játékba. Tíz pontos vezetésünknél meg kellett volna fognunk a labdát, hosszabb támadásokat vezetni, ehelyett felvettük az ellenfél rohanó stílusát, és pillanatok alatt eltűnt az előnyünk. A végjátékban mindenképpen három pontos kosarat akartunk szerezni. A másik oldalon is volt kipontozódás, de a faultok aránya önmagáért beszél

KAPOSVÁRI KK-PÉCSI VSK-PANNONPOWER 73–55 (22–23, 15–13, 14–9, 22–10)
Kaposvár, 800 néző. V: Török R., Makovszky, Jakab L.

Fekete Ádám: – Győzelmünket annak köszönhetjük, hogy előzőleg két pofont is kaptunk. Maximálisan elégedett vagyok csapatom játékával, jó úton haladunk, ezen kell továbbmennünk.
Ivica Mavrenszki: – Az eddigiek során nem szoktam kommentárt fűzni a mérkőzéshez, s bár elítélem, ami a pályán történt, de megértem játékosaim indulatát. A dulakodásért elsősorban a játékvezetőket teszem felelőssé, akik nem egyforma mértékkel mértek ezen az estén. Sok hasonló szituációban kétféle döntést hoztak.

BAJAI NKK–SZOLNOKI NKK 57–55 (18–10, 12–17, 9–11, 18–17)
Baja, 500 néző. V: Németh Cs., Söjtöry

Peresztegi Nagy Ákos: – Minden elismerésem a csapaté és a bajai közönségé. Úgy tűnik, hogy bajnokság végére a nehéz meccseket is megtanuljuk nyerni.
Mészáros Zoltán: – Eddig is tudtuk, hogy nehéz nyerni Baján, de ma többen is voltak...

forrás:http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/noi-kosarlabda-nb-i-nem-okozott-gondot-a-sopronnak-a-gyor-legyozese-2020234http://www.nemzetisport.hu/kosarlabda/kikapott-pakson-az-olaj-ismet-nyert-a-zte-2020230/

Persze az utolsó esetben akár a bajai közönségre is utalhatott volna Mészáros edző, mégis van egy olyan érzésem, hogy nem így van és inkább a játékvezetés felé érkező kritika fogalmazódott meg burkoltan. Ha tévednék akkor elnézést az illetékesektől.

Nem is olyan régen ugye, még sztrájkoltak a sporik a fizetésükért, a biztonságukért (?) stb... bár amint az anyagiakban sikerült megegyezni, utána abba maradt a hőzöngés érdekes módon... Mi lenne, ha a csapatok is sztrájkba kezdenének a színvonaltalan játékvezetés miatt? Volt szerencsém az elmúlt időszakban több női és férfi élvonalbeli és utánpótlás meccset is megtekinteni, több helyszínen is és kivétel nélkül kritikán aluli játékvezetői teljesítményekkel találkoztam. Természetesen a sporik mindig úgy érzik, hogy ők tévedhetetlenek és marha jól teljesítettek, de sajnos nem így van... Sokszor hajlamosak egyik, vagy másik irányba besegíteni itéleteikkel, ami a játék örömét veszi el mind játékostól, mind edzőtől, vezetőtől és szurkolótól is.

Jó lenne, ha a számla kitöltésén túl másban is jeleskednének..., lehet hogy ismerik a szabályokat (sőt, ebben biztos is vagyok), csak hasonlóan a magyar oktatáshoz, ami megtanít sok mindent, csak azt nem, hogy az elméletet hogyan kell alkalmazni, hát a mi bíróink is ilyenek... elméletben erősek, a gyakorlatban ez már sajnos nem mondható el...

A bejegyzés trackback címe:

https://kosarlabda-szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr791815138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása