Elsőként a tények: Berényi elnök lemondott posztjáról. Az elnökség dr. Ruttner Györgyöt bízza meg az irányítással. A Legfelsőbb Bíróság pedig hatályon kívül helyezte az MKOSZ 2007.03.09-i küldöttgyűlésének határozatait. Többek között Berény kinevezését.

Ahogyan a sporthirado.hu-n olvasható, valóban, "az élet megelőzte a Legfelsőbb Bíróságot". Hiszen a kérdéses küldöttgyűlés óta talán valamennyi elnökségi tag már lemondott, leváltódott, valamint az elnök is távozott pár napja. Azóta pedig törvényes keretek között választottak új tagokat, képviselőket a helyükre, így nagy jelentősége nem lehet a bírósági döntésnek.

De, kicsit emlékezzünk vissza mi is történt annak idején... Németh László megválasztását sokan támadták, sokaknak nem tetszett, ezért megtámadták a választást, majd egy új küldöttgyűlésen Berényit tolták előre..., vajon miért???

Németh - a maga rövid hivatali ideje alatt - többet tett a kosárlabda megújításáért, és a törvényes rend megvalósításáért, mint az elmúlt 20 évben bárki. A stílus és a módszer lehet, hogy nem tetszett egyeseknek, hiszen amolyan "elefánt a porcelánboltban" jelleggel dúlt fel mindent Németh. De ismerve az akkori állapotokat, a rendteremtésre más megoldás nem is mutatkozott. Ez természetesen sokaknak szúrta a szemét, főleg akik egyéni érdekeit ez sértette...

Megkezdődött a magyaros szervezkedés, furkálódás, és láss csodát végül Németh Úrnak mennie kellett. Helyét a sportvezetői múlttal is rendelkező exvasutas Berényi vette át. Akinek regnálása alatt igazán sok minden nem történt. Legalábbis azon túl, hogy ugyan törvényes módszerekkel, de visszaállították a korábbi rendszert szinte minden téren, ugyanazok az emberek kerültek döntési pozícióba, akik a korábbi, törvénytelen rend fenntartásában is aktívan részt vettek és érdekeltek voltak. De hát ez persze mind nem meglepő, ezért is választották meg Berényi Urat.

Sorolhatnánk a további eredményeit az ex-elnök únrak: pl. Európa legjobb női edzőjének botrányos körülményekkel tarkított menesztése, a Kenguru Kupa szétverése, utánpótlás válogatottak folytatódó hanyatlása...

Részemről nem lepődtem meg a lemondásán sem, hiszen túl zűrös volt így az élet. A tenisz szövetségben szépen nyugiban ellehet, talán nincs annyira szem előtt. Viszont a kosarasoknál ez nem működött, köszönhetően többek között azoknak, akik kitartottak a maguk jogi igaza mellett, és a peres eljárást a legvégsőkig elvitték.

De ezzel sajnos semmi nem oldódott meg. Ez legfeljebb egy esélyt jelent a kosárlabda társadalomnak a megújulásra, a tényleges átszervezés, átalakítás és hosszútávú építkezés megkezdésére. De ez csak új (gazdasági és kosárlabda sport szakmai) szakemberek bevonásával mehet. Azok akik, idáig züllesztették a sportágat, véleményem szerint nem lehetnek alkalmasak - leginkább a hiteltelenség okán - arra, hogy a sportág megújulását, felkapaszkodását megalapozzák.

Tudom, hogy a fenti írás esetlegesen sokakban kivágja a biztosítékot, és esetleg sértőnek találja, állok elébe, várom az ő hozzászólásaikat, véleményüket is a témáról.

Itt szeretném ismételten és nyomatékosan kijelenteni, hogy a fent elmondottak nem minden részlete tekinthető ténynek, azok csak a múlt esményein alapulva kialakított személyes véleményt tükröznek.

A bejegyzés trackback címe:

https://kosarlabda-szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr311832578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása